Om rasen

OCICAT

Ocicat är en sällskaplig, aktiv, intelligent och tystlåten katt, sitt till synes vilda yttre till trots.

Den är kraftfullt och smidigt byggd, har medellånga, muskulösa ben med ovala, kompakta tassar och lång, medelsmal svans.

Huvudet är mjukt triangelformat med kraftig, välutvecklad haka och brett nosparti. Ögonen, som kantas av en eyeliner, är stora och mandelformade.

Pälsen är kort, slätliggande och glansig med tydligt runda fläckar, s.k. spottar. Hela katten ska vara tickad, utom svansspetsen.

OCICAT – historia och ursprung

Rasen ocicat uppstod i USA i början av 1960-talet genom experimentparning mellan abessinier och siames. Resultatet blev sedermera en "spottad" katt som rönte stor uppmärksamhet då det vid denna tid inte var vanligt med "spottad" katter. I slutet av 1970-talet parade man in american shorthair för att få en i storlek större katt.

Namnet ocicat lär ha tillkommit efter en hopslagning av de först föreslagna rasnamnen ocelette (efter kattens ozelotlika utseendet) och accicat (engelskans accident betyder olyckshändelse – och första ocicaten Tonga tillkom genom en sådan) och så sent som 1987 erhöll ocicat full certifikaträtt av det amerikanska förbundet CFA.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.02 | 21:40

Intressant att titta på

...
19.02 | 21:39

Gott som sjutton

...
19.02 | 21:37

Jag har inte gjort nåt

...
19.02 | 20:29

full av bus

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS